O nama

umbra software d.o.o. je osnovana 16. oktobra 1992. godine. Od osnivanja umbra software je organizovana kao privatna firma, i tokom vremena se razvila u jednog od vodećih sistem integratora na domaćem tržištu. Danas umbra software ima visoko-stručne i obučene kadrove: naš tim se sastoji od elektroinženjera, automatičara, mašinskih inženjera i stručnjaka za informacione sisteme i baze podataka.
1993. godine poslovi kreću u smeru inženjeringa i integracije nadzorno upravljačkih sistema. Prvi projekat je bio u Elektroprivredi Makedonije (automatska sekundarna regulacija frekvence i snaga razmene - 'AGC') i uspešno je završen dve godine kasnije.
1999. godine je osnovana nova kompanija, 'UMBRA', u BiH. 2000. godine umbra software potpisuje ugovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji sa 'GOŠA FOM' iz Smederevske Palanke i počinje zajednički rad na projektima automatizacije koksnih mašina za rusko tržište. Godinu dana kasnije (2001.) počinje zvanična saradnja sa 'Schneider Electric'-om, francuskom internacionalnom kompanijom. 2002. godine je umbra software nagrađena za projekat automatizacije koksnih mašina. 2003. umbra software potpisuje ugovor sa 'Schneider Electric Yugoslavia' i postaje prvi sistem integrator u Srbiji. umbra software postaje i partner kompanije 'GE FANUC' za 'iFIX' SCADA. 2006. godine je umbra software ponovo nagrađena za bežičnu kontrolu i upravljanje koksnim mašinama u metalurškim kobinatima. 2008. umbra software značajno širi svoje delatnosti i na inostrana tržišta, posebno ka Istoku (Rusija i Ukrajina), a 2010. godine umbra software počinje sa automatizacijom linija za sečenje trafo limova. 2012. počinje saradnja sa francuskom kompanijom 'ALSTOM', na poslovima u oblasti hidro-energetike.